بسمه تعالي .اعتماد دوباره به قول آمريکا سوغات تيم هستهاي از وين

ساخت وبلاگ





سرويس سياسي-
سخنگوي سازمان انرژي اتمي گفت: مسئولان آمريکايي قول دادند که قطعا آثار تمديد آيسا در عرصه عمل وجود نخواهد داشت.استناد به «قول دادن مقامات آمريکايي» در حالي است که عهدشکني‌هاي واشنگتن در اجراي برجام، هر روز ابعاد گسترده‌تري به خود مي‌گيرد. آمريکا حتي به قول‌هاي مکتوب خود پايبند نيست، چه رسد به قول‌هاي شفاهي.
بهروز کمالوندي معاون و سخنگوي سازمان انرژي اتمي گفت: آمريکايي‌ها در نشست کميسيون برجام متعهد شدند از آثار تمديد تحريم‌هاي 10 ساله عليه ايران (ISA) جلوگيري کنند.
کمالوندي افزود: در اين نشست مسئولان آمريکايي به ديگر اعضاي اين کميسيون قول دادند که قطعا آثار تمديد آيسا در عرصه عمل وجود نخواهد داشت.
وي در ادامه گفت: از نگاه ما، تمديد تحريم‌ها بر ضد ايران نقض برجام است و علي القاعده قرار نيست طبق قول آمريکايي‌ها اثر اجرايي داشته باشد.
آقاي کمالوندي در حالي بر «قول دادن» آمريکا استناد مي‌کند که عهدشکني‌هاي مقامات اين کشور درباره اجراي برجام، هر روز ابعاد گسترده‌تري به خود مي‌گيرد.
 آمريکا پيش از تمديد قانون آيسا هم قول داده بود!
مقامات دولت يازدهم در ماه‌هاي گذشته در اظهارات جداگانه تاکيد کردند که آمريکا درباره انجام تعهدات خود قول داده است! براي نمونه روحاني، رئيس‌جمهور کشورمان پس از بازگشت از سفر به نيويورک گفته بود:«آمريکا قول داده است به تعهدات خود عمل کند!». همچنين محمد جواد ظريف، وزير خارجه کشورمان در مصاحبه با خبرگزاري کيودوي ژاپن گفته بود: «آمريکا قول داده است آن دسته از بانک‌هاي اروپايي که انجام عمليات‌هاي بانکي با بانک‌هاي ايران را تسهيل کرده‌اند، را تنبيه نکند».
چندي پس از اين موضع‌گيري‌ها، آمريکا قانون تحريم‌هاي ايران موسوم به آيسا را تمديد کرد.
بر همين اساس در هفته‌هاي گذشته تقريبا تمامي مقامات ارشد دولت و اعضاي تيم مذاکره‌کننده هسته‌اي کشورمان تاکيد کردند که تمديد آيسا قطعا نقض برجام است.
 عدم اشاره به نقض برجام
 در بيانيه مربوط به نشست وين 
به گزارش باشگاه خبرنگاران، فواد ايزدي کارشناس مسائل سياسي گفت: آمريکا حتي به قول‌هاي مکتوب خود پايبند نيست، چه رسد به قول‌هاي شفاهي.
ايزدي افزود: در بيانيه‌اي که در حال حاضر در سايت اتحاديه اروپا قرار دارد،تصريح شده است که نشست وين به مناسبت سالروز اجرايي شدن برجام است و بدين ترتيب، گويا اعتراض ايران را به رسميت نشناخته‌اند و در متن بيانيه هم به آن اشاره نکرده‌اند. همچنين به اين نکته نيز اشاره نکرده‌اند که نقض برجام صورت گرفته است.
وي در ادامه گفت: در بيانيه عنوان کرده‌اند که نظر آمريکا مبني بر اينکه قانون ايسا مشکلي براي برجام به وجود نمي‌آورد پذيرفته شده و به آمريکايي‌ها براي تصويب اين قانون اعتراض نکرده‌اند.
اين کارشناس مسائل آمريکا خاطرنشان کرد: بر اساس بند 36 برجام، اگر نقضي رخ دهد بايد چند قدم برداشته شود که گام نخست، اين است که در سطح معاون وزير ديدار صورت گيرد و موضوع بررسي گردد و اگر مشکل حل نشد، قدم بعدي اين است که مسئله در سطح وزرا مطرح شود و بعد از آن، در صورت حل نشدن، رجوع به هيئت حل اختلاف پيش‌بيني شده است و قدم آخر هم طرح موضوع در شوراي امنيت است حال به نظر مي‌رسد سؤالي که آقاي کمالوندي بايد پاسخگوي آن باشد، اين است که چرا ما در قدم اول متوقف شديم؛ با توجه به اينکه مشکل ما حل نشده است.
 واکنش منفعلانه، از فشار ايميلي تا اظهار گلايه
اکنون در آستانه يک سالگي آغاز اجراي تعهدات 1+5 ذيل برجام قرار داريم. پس از آغاز اجراي برجام، مقامات آمريکايي در اظهارنظرهاي گستاخانه مدعي شدند که نه تنها به تمامي تعهدات عمل کرده‌ايم بلکه فراتر از آن را نيز انجام داده ايم.
اما وقاحت مقامات آمريکايي به دروغ بزرگ «به همه تعهداتمان عمل کرديم» ختم نمي‌شود. آنها صراحتا اعلام کرده‌اند که در پسابرجام تحريم‌هاي جديدي عليه ايران تصويب کرده‌ايم. براي نمونه، «آنتوني بلينکن» معاون وزير خارجه آمريکا در جلسه استماع کميته امور خارجي مجلس سنا درباره اقداماتي که آمريکا از بعد از حصول توافق هسته‌اي عليه ايران انجام دادند، گفته بود که تحريم‌هايي را عليه برخي مقامات ايران و نيروهاي نظامي آن تصويب کرده، حمايت‌ هايشان را جهت تقويت توان نظامي کشورهاي عربي افزايش داده و همچنين بسته حمايت نظامي بزرگتري را براي اسرائيل در نظر گرفته و امضا کردند تا مطمئن شوند متحدانشان در اثر توافق هسته‌اي آسيب نخواهند ديد.
اين در حالي است که لغو تحريم ها- به عنوان مهمترين موضوع مذاکرات- تنها روي کاغذ اجرا شده است و در عمل نه تنها تحريم‌ها لغو نشده است بلکه تحريم‌هاي جديدي نيز تصويب و تحريم‌هاي گذشته تمديد شده است.کارشکني و مانع تراشي در ايجاد ارتباط ايران با بانک‌هاي خارجي نيز به قوت خود باقيست. علاوه بر اين بايد غارت 2 ميليارد دلاري اموال ايران و اجراي قانون محدوديت ويزا و تصويب دهها طرح ضد ايراني در کنگره را نيز به فهرست طولاني عهدشکني‌هاي آمريکا در پسابرجام اضافه کرد.
متاسفانه دولت يازدهم و به خصوص وزارت امور خارجه و تيم مذاکره‌کننده هسته‌اي هيچگاه واکنش قاطع و شايسته‌اي به اين نقض عهدهاي آشکار انجام نداده و در مجموع به فشار ايميلي، ابراز گلايه و نامه نگاري اکتفا کرده‌اند.
اقداماتي که نتيجه آن گستاختر شدن طرف مقابل و استمرار و تشديد عهدشکني است. 
 مقام سابق 
رژيم صهيونيستي: برجام را پاره نکنيد
«عاموس يادلين» رئيس‌سابق اطلاعات نظامي ارتش رژيم صهيونيستي در يادداشتي در «يو‌اس‌اي تودي» نوشت: به جاي پاره کردن برجام شرايط آن را براي واشنگتن و تل‌آويو بهتر کنيد.
يادلين، محدوديت‌هاي عمده و مکانيسم‌هاي بازرسي و نظارت شديد در نظر گرفته شده در برجام را يکي از نقاط قوت اين توافقنامه ناميد.
وي تاکيد کرده است که خروج از توافق هسته‌اي، آمريکا را از ائتلافي که با موفقيت شکل داده، جدا مي‌کند.
همچنين «ديويد پترائوس» رئيس‌سابق سازمان جاسوسي آمريکا در مصاحبه با «سي ان ان» با اشاره به محدوديت‌هاي چندين ساله ايران در فناوري هسته‌اي، آن را جنبه مثبت برجام ناميد و در مقابل تاکيد کرد که جنبه‌هاي منفي نيز در توافق هسته‌اي به چشم مي‌خورد که شامل مسئله موشکي يا فعاليت‌هاي منفي ايران مي‌شود.
مدير سابق سيا در پاسخ به سؤال مجري مبني بر اينکه «پس شما مي‌خواهيد به جاي پاره کردن اين توافق، آن را تکميل کنيد؟» گفت: من همينطور فکر مي‌کنم.
به گزارش خبرگزاري‌ها، «تد کروز» سناتور جمهوري‌خواه آمريکايي طرحي را ارائه کرده است که هدف نهايي از آن وارد کردن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامي به فهرست گروه‌هايي است که از سوي آمريکا ت
بسمه تعالي جوابيه زاکاني...
ما را در سایت بسمه تعالي جوابيه زاکاني دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 1basiji110a بازدید : 202 تاريخ : شنبه 16 بهمن 1395 ساعت: 7:08